Maya Açık Hava Bahçe Şöminesi + Mangal 8710G

Maya Açık Hava Bahçe Şöminesi + Mangal 8710G

(ŞÖMİ-1033)
Toplam Stok Adedi : 2
0,00
Fiyat : 180,00 TL(KDV Dahil)
İndirimli : 159,98 TL(KDV Dahil)
İndirim Oranı : %11 İndirim
Telefonla Sipariş
Tavsiye Et

KLASİK MEKSİKA ÇİMNEASI ÇAP 32CM

Ölçüler : ÇAP 32CM / YÜKSEKLİK 69CM
Renk : GRİ
Malzeme : KİL + DEMİR 
Üretim Yeri : MEKSİKA

IZGARA VE KORUMA KILIFI DAHİL

Ürünler kesinlikle açık hava kullanımı içindir, kapalı alanlara kullanılmamalıdır.

Ürünler yanarken ısınan metal, taş ve diğer kısımlarına temas edilmemelidir.

Şömine + Fırın + Mangal olarkta kullanılmaktadır.

Yakıt olarak odun ve kömür kullanılmalıdır.

Ürünler yere devrilmeyecek şekilde kullanılmalıdır. Üzerinde kullanılacağı alt zeminin düz, sağlam ve yanıcı özellikte olmaması gerekmektedir.

Ürünler kullanılırken yakınlarında patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı özellikte ürün ve malzeme bulunmamalıdır.

Ürünler kullanldıktan sonra söndürülmelidir.

 

TANITIM :

Chimenealar, 400 yıllık bir tarihe sahip olan, geleneksel olarak İspanya ve Meksika da kullanılan, toprak ve kilden yapılan, yemek pişirmede ve ısınmada kullanılan ev aletleridir. Benzer malzemeleri Anadolu ve Mezopotomya kültürlerinde kullanıldığı bilinmektedir.

 

Doğal malzemeden yapılmasından dolayı, son derece sağlıklı olan chimenealar, özellikle pişirilen gıdalara hiçbir toksik madde geçirmemesi, uzun ömürlü olması ve kolay kullanımı nedeni ile çok tercih edilen pişirme ve ısınma aracı olarak kullanılmaktadır.

 

Sizlere, el yapımı, geleneksel, sağlıklı bu ürünleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizde evinizde, toprak, hava ve ateşin bu saf buluşmasını yaşamak ve lezzetli yemekler yapmak istiyorsanız, genişürün yelpazemizden bir tanesini seçmeniz yeterli olacaktır. 

 

Mangalın Sıcaklığını Ayarlama :

Başarılı bir mangal ziyafeti için en önemli konulardan bir tanesi de mangalın sıcaklığını ayarlamaktadır. Fazla ateş etlerinizi yakabilirken, düşük ateş de etlerinizin çiğ kalmasına neden olacaktır. Birçok insan sahip olduğu tecrübe ile mangalın sıcaklığını istediği oranda ayarlayabilirken, yine de bu noktada bazı ipuçlarını paylaşmak faydalı olacaktır. Günümüzde piyasadan rahatlıkla temin edebileceğiniz hem analog hem de elektronik birçok mangal sıcaklık ölçer cihaz bulunmaktadır. Temin edebileceğiniz kaliteli bir cihazla mangalınızın içindeki sıcaklığı rahatlıkla ölçebilirsiniz. Bu cihazlardan edinirken, yanmaz özellikte olmasını, kullanımının kolay olmasına ve mangalınızın boyutu ile orantılı bir boyutta olmasına dikkat edin. Unutmayın ki mangalınız bir çeşit ilkel fırındır ve fırınların otomatik olarak yapacağı sıcaklık ayarlamanızı mangalınızda kendinizin yapması lazım. Eğer böyle bir sıcaklık ölçebilen aletiniz yoksa ve biraz daha geleneksel bir yapınız varsa, size atalarımızın teknolojisi bu kadar gelişmemişken kullandığı yöntemi önereceğiz. Mangalınızın sıcaklığını en kolay anlamanın yollarından bir tanesi de sıcaklığı hissetmektir. Elinizi mangalınızdan 15 cm yukarıda tutun ve elinizi yakmadan ne kadar süre tutabileceğiniz ölçün. Dikkatli olun, kendisini zorlamayın, güzel bir mangal ziyafetini yarıda bırakıp acile gitmek zorunda kalmayın Elinizi mangal ızgarasının 15 cm üstünde, 0 - 2 saniye tutabiliyorsanız veya elinizi koyduğunuz an çekiyorsanız, mangalınız yüksek sıcaklıktadır. Tahmini sıcaklık 230 - 350 C? arasındandır ki bu yüksek bir sıcaklıktır. Bu sıcaklık her tür et için yüksek bir sıcaklıktır ve eti kavurup yakacaktır. Bu durumda beklemeniz gerekecektir. 5 dakika sonra yine kontrole edin ve sıcaklık makul bir seviye inene kadar tekrarlayın. Eğer elinizi mangal ızgaranızın 15 cm üstünde, 4 - 5 saniye tutabiliyorsanız mangalınız orta/ yüksek sıcaklıktadır ve tahminen 190- 230 C? arasındadır. Bu derece mangalın en üst düzey sıcaklığa geçmesinden 10 dakika sonra yakalanan sıcaklık derecesidir. Bu sıcaklık balık, köfte ve sebzeler için kullanabilir. Bu sıcaklıkta ısı kuvvetlidir ama diğer etler için daha düşük sıcaklıklar idealdir. Elinizi mangal ızgaranızın 15 cm üstünde 6 - 7 saniye tutabiliyorsanız mangalınızın orta sıcaklıktadır ve tahmini sıcaklık 165 - 190 C? arasındadır. Bu en ideal aralıklardan bir tanesidir tavuk, dana ve kuzu etleri, hindi ve rostolar için mükemmel bir aralıktır. Tüm bu etler sakin ve orta derecedeki bu sıcaklıkta çok güzel olur. Eğer mangalınızın kapağı varsa bu derecede kapağı kapatarak 45 dakikada çok güzel bir pişirme sağlayabilirsiniz Elinizi mangalın ızgarasının 15cm üstünde, 8 -10 saniye arasında tutabiliyorsanız, mangalınızın sıcaklığı orta düşük olarak nitelendirilebilinir, ve sıcaklık 150 C? altındadır. Bu sıcaklık etleri pişirme için zayıf kalabileceğinden bu durumda ateşi güçlendirmeniz gerekecektir. Eğer pişirecek etleriniz bittiyse, bu sıcaklıkta masanızda yenmeyen ve soğuyan etlerinizi yeniden ısıtabilirsiniz. Biz yine de size ne kısa zamanda bir sıcaklık ölçer almanızı tavsiye ederiz. Yukarıda yazılanlardan anlaşılacağı gibi, sıcaklıklar kısa zaman aralıklarında değişiklikler gösterebilmektedir. Unutmayın ki mangalın içindeki ateşi besleyen şey oksijendir ve mangalın yanan kısmına giren oksijen akışını kontrol edebilirseniz ateşi de kontrol edebilirsiniz. Her iyi ve kaliteli mangalın en az 2 hava deliği vardır, biri aşağıda biri yukarıda. Aslında günümüzde birçok mangalın ikiden de fazla hava girişi vardır. Eğer bu deliklerin açık kalmasını sağlarsan oksijen mangal içinde sirkülasyon sağlayacak ve ideal sıcaklığı yakalamanıza yardımcı olacaktır. Bir başka önemli de konu da kömür seçimidir. Geleneksel büyük parçalı kömürler, daha yüksek sıcaklıklar sağlar, oksijene daha hızlı tepki verir ama briket kömürlere göre biraz daha önce biter. Mangallar için hazırlanan özel sıkıştırılmış, briket kömürler daha uzun yanar ve sıcaklık daha uzun süre sabit kalabilir. İki kömür tipinin de birbirlerine göre avantajları vardır bu yüzden her ikisini de deneyip kendiniz için uygun olanı seçmenizi öneririz.